KAKO SU 'RUŽE HRVATSKE' BRANILE SVOJU DOMOVINU

Film 'Ruža Hrvatska' emotivna je ispovijest brojnih Hrvatica, od Vukovara do Dubrovnika
Projekcija filma albanske redateljice Šenide Bilali jučer je do kraja ispunila Multimedijalnu dvoranu Gradske knjižnice Zadar.
Čestitka Anti Gotovini
Za dokumentarac 'Ruža Hrvatska' tražilo se mjesto više, a projekciju su, povodom 55. rođendana generala Ante Gotovine, organizirale članice udruge 'Žene u Domovinskom ratu - Zadar'.
'Prošle godine u Gradskoj knjižnici upriličile smo projekciju filma 'Koracima nade u istinu', kazala nam je predsjednica Udruge, Ivana Haberle.
Film 'Ruža Hrvatska' emotivna je ispovijest brojnih Hrvatica, od Vukovara do Dubrovnika, koje su kao aktivisti ili inicijatori apela na svoj način doprinijele borbi za mir, te bile u liniji obrane, neovisno o djelatnostima kojima su se inače bavile.
Šenida Bilali, projekcija filma
 Šenida Bilali, redateljica filma'Želimo podsjetiti javnost da za mnoge naše branitelje rat još nije završio. Zato što mi živimo u slobodi, ne mora značiti da su i oni slobodni. Ne smijemo ih zaboraviti. Želimo obilježiti ovaj datum i pokazati da su žene sa velikim srcem uvijek bile uz hrvatske branitelje jer to su bila naša braća, muževi, suborci.
Odgajamo našu djecu otkrivajući im istinu i osjećamo moralnu odgovornost da njima, ali i svim građanima darujemo ovaj film, te da se podsjetimo na sve što je bilo i one koje ne smijemo zaboraviti'.
Svi materijali koje su udruge proizašle nakon Domovinskog rata prikupile, brojne knjige i video zapisi, stigli su u Haag generalu Gotovini, a tamo će biti upućena i unikatna čestitka, koju su nakon projekcije filma potpisali posjetitelji.
autor: Iva Pejković
preneseno s e zadar

Primjedbe

Popularni postovi