LJUBIĆ DRUMOM, JURIŠIĆ ŠUMOM; DANAS JEDNO, JUČER DRUGO, TKO ZNA ŠTO ĆE KAZAT SUTRA


Božo Ljubić: Zalažemo se za federalnu, decentraliziranu BiH

Autor/izvor: SEEbiz / SRNA
MOSTAR - Na programskoj konvenciji Hrvatske koalicije HDZ 1990 - HSP BiH, koja je danas održana u Mostaru, istaknuto je da BiH treba biti federalna, decentralizirana država.
"Zalažemo se za federalnu, decentraliziranu BiH sa više multietničkih federalnih jedinica od kojih će jedna ili više njih imati hrvatsku većinu", rekao je lider HDZ-a 1990 Božo Ljubić na konvenciji na kojoj je predstavljan program Koalicije.

Osim Ljubića o programu koalicije govorili su predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić, te kandidat Koalicije za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martin Raguž.

Istaknuta je važnost predstojećih izbora i onoga što slijedi nakon njih, a to će, kako su rekli, biti vrijeme u kojem će BiH dobiti svoj novi, demokratski, narodni ustav, koji će odgovarati svakom narodu, pojedincu i građaninu.

Bitni segmenti izbornog programa su ekonomija BiH koja, kako je rečeno, mora biti samoodrživa, zatim revizija privatizacije kroz ratno i poratno vrijeme, te borba protiv korupcije.

Jurišić je istakao je u svom govoru da branitelji i invalidi moraju biti prioritet i da se njihova očekivanja moraju ispuniti.
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade